Verkkopalvelut

Verkkopalvelut Verohallinnolla: ilmoituspalveluja ja laskureita. Osa verkkopalveluista on tarkoitettu henkilöasiakkaille ja osa yritys- ja yhteisöasiakkaille.

Kaikki Verohallinnon verkkopalvelut löytyvät myös vero.fistä: vero.fi/asioiverkossa.

Miksi käyttäisit verkkopalveluja?

  • Virheiden mahdollisuus vähenee, palvelut ohjaavat sinua eteenpäin.
  • Ilmoittaminen on turvallista ja helppoa.
  • Et tarvitse erillisiä liitelomakkeita.
  • Palvelut ovat käytössäsi 24/7.
  • Säästyt postittamisen vaivalta.

Verkkopalveluista tiedot tulevat suoraan Verohallintoon. Käytetyimmät verkkopalvelut on esitelty tarkemmin alla.

OmaVero

Voit tilata ja tulostaa uuden verokortin itsellesi esimerkiksi palkkaa tai etuutta varten. Verokortin voit tilata omilla pankkitunnuksillasi. Vanhemmat voivat tilata alaikäiselle lapselleen verokortin puhelimitse tai OmaVerosta.

Henkilöveroasiakkaat täydentävät ja korjaavat veroilmoitustaan nykyään OmaVero -palvelussa. Henkilöveroasiakkaat voivat lisätä vähennyksiä koko vuoden ajan kuten esimerkiksi kotitalousvähennyksiä ja matkakuluja. Yritysveroasiakkaat antavat myös elinkeinotoiminnan veroilmoitukset OmaVero -palvelussa.

Palvelussa voit näiden lisäksi antaa lahjaveroilmoituksen, veroilmoituksen oma-aloitteisista veroista, maksaa oma-aloitteisia veroja, ilmoittaa tilinumerosi ja vastata eräisiin selvityspyyntöihin. Voit myös laskea ennakkoverot palvelussa. Voit myös tilata verovelkatodistuksen tai tehdä maksujärjestelypyynnön.

OmaVerossa on mahdollista hoitaa myös varainsiirto-, kiinteistö- ja perintöverotus sekä rakentamisilmoitukset. Voit siis toimittaa OmaVeron kautta perukirjan, antaa varainsiirtovero-, kiinteistövero- ja rakentamisilmoitukset.

2021 alusta alkaen OmaVeroon siirtyi myös auto- ja valmisteverotus.

OmaVeron postilaatikosta löydät Verohallinnon sinulle lähettämät kirjeet ja päätökset.

Palkka.fi

Palkka.fi:n avulla voit laskea palkan ja tehdä palkanmaksuun liittyvät ilmoitukset. Myös kotitalousvähennys on helppo hakea Palkka.fi:n kautta.

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä eli YTJ
YTJ on Patentti- ja rekisterihallituksen ja Verohallinnon yhteinen palvelu, jossa voit ilmoittaa tiedot yhdellä ilmoituksella molemmille viranomaisille. Ytj.fi-verkkopalvelussa voit antaa sähköisesti useimmat yritysten toimintaan liittyvät ilmoitukset (Y-lomakkeet). YTJ-yrityshausta voit etsiä tietoja yrityksistä Y-tunnuksen tai yrityksen nimen perusteella. Yrityshaku sisältää muun muassa yrityksen perustiedot, rekisteröintitiedot ja julkiset verovelkatiedot.

Verohallinnon laskurit

Laskurien käyttö ei vaadi tunnistautumista. Lisää laskureita löydät vero.fi:stä.

Veroprosenttilaskuri
Veroprosenttilaskurilla voit arvioida, tarvitseeko sinun muuttaa verokorttiin merkittyä veroprosenttia. Veroprosenttia kannattaa usein muuttaa, jos tulosi tai vähennyksesi muuttuvat esimerkiksi työstä poisjäännin tai työhön menon vuoksi.

Lahjaverolaskuri
Lahjaverolaskurilla voit laskea lahjaveron määrän.

Perintöverolaskuri

Perintöverolaskurilla voit laskea perintöveron määrän. Laskuri ottaa huomioon myös puoliso- tai alaikäisyysvähennyksen.

Viivekorko- ja veronlisäyslaskuri

Viivekorko- ja veronlisäyslaskurilla voit laskea viivekoron tai veronlisäyksen määrän.

Opetuksen tueksi