Verkkopalvelut

Verkkopalvelut Verohallinnolla: ilmoituspalveluja ja laskureita. Osa verkkopalveluista on tarkoitettu henkilöasiakkaille ja osa yritys- ja yhteisöasiakkaille.

Kaikki Verohallinnon verkkopalvelut löytyvät myös vero.fistä: vero.fi/asioiverkossa.

Miksi käyttäisit verkkopalveluja?

  • Virheiden mahdollisuus vähenee, palvelut ohjaavat sinua eteenpäin.
  • Ilmoittaminen on turvallista ja helppoa.
  • Et tarvitse erillisiä liitelomakkeita.
  • Palvelut ovat käytössäsi 24/7.
  • Säästyt postittamisen vaivalta.

Verkkopalveluista tiedot tulevat suoraan Verohallintoon. Käytetyimmät verkkopalvelut on esitelty tarkemmin alla.

Verokortti verkossa
Voit tilata ja tulostaa uuden verokortin itsellesi esimerkiksi palkkaa, sivutuloa tai etuutta varten. Verokortin voit tilata vain itsellesi omilla pankkitunnuksillasi. Vanhemmat voivat tilata alaikäiselle lapselleen verokortin puhelimitse. Voit tutustua palveluun demossa.

Veroilmoitus verkossa
Jos sinun pitää täydentää tai korjata esitäytettyä veroilmoitusta, muutokset voi ilmoittaa Veroilmoitus verkossa -palvelussa. Verkkopalvelu on auki veroilmoitukseesi merkittyyn palautuspäivään asti. Voit tutustua palveluun ja harjoitella sen käyttöä demossa ilman kirjautumista. Demossa antamasi tiedot eivät tallennu, vaan ne häviävät istunnon päättyessä tai katketessa. (Jos tarvitset demossa y-tunnusta, käytä tunnusta 7066467-0.)

OmaVero
OmaVero on uusi verkkopalvelu Verohallinnon asiakkaille. Tulevaisuudessa voit hoitaa yhä useammat veroasiasi verkossa. OmaVero korvaa vaiheittain suurimman osan Verohallinnon nykyisistä verkkopalveluista. Palvelussa voit tällä hetkellä antaa lahjaveroilmoituksen,  veroilmoituksen oma-aloitteisista veroista, maksaa oma-aloitteisia veroja, ilmoittaa tilinumerosi ja vastata eräisiin selvityspyyntöihin. Yhteisöt voivat antaa myös tuloveroilmoituksensa. Voit myös tilata verovelkatodistuksen tai tehdä maksujärjestelypyynnön edellämainittuihin veroihin.

Palkka.fi

Palkka.fi:n avulla voit laskea palkan ja tehdä palkanmaksuun liittyvät ilmoitukset. Myös kotitalousvähennys on helppo hakea Palkka.fi:n kautta.

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä eli YTJ
YTJ on Patentti- ja rekisterihallituksen ja Verohallinnon yhteinen palvelu, jossa voit ilmoittaa tiedot yhdellä ilmoituksella molemmille viranomaisille. Ytj.fi-verkkopalvelussa voit antaa sähköisesti useimmat yritysten toimintaan liittyvät ilmoitukset (Y-lomakkeet). YTJ-yrityshausta voit etsiä tietoja yrityksistä Y-tunnuksen tai yrityksen nimen perusteella. Yrityshaku sisältää muun muassa yrityksen perustiedot, rekisteröintitiedot ja julkiset verovelkatiedot.

Verohallinnon laskurit

Laskurien käyttö ei vaadi tunnistautumista. Lisää laskureita löydät vero.fi:stä.

Veroprosenttilaskuri
Veroprosenttilaskurilla voit arvioida, tarvitseeko sinun muuttaa verokorttiin merkittyä veroprosenttia. Veroprosenttia kannattaa usein muuttaa, jos tulosi tai vähennyksesi muuttuvat esimerkiksi työstä poisjäännin tai työhön menon vuoksi.

Lahjaverolaskuri
Lahjaverolaskurilla voit laskea lahjaveron määrän.

Perintöverolaskuri

Perintöverolaskurilla voit laskea perintöveron määrän. Laskuri ottaa huomioon myös puoliso- tai alaikäisyysvähennyksen.

Viivekorko- ja veronlisäyslaskuri

Viivekorko- ja veronlisäyslaskurilla voit laskea viivekoron tai veronlisäyksen määrän.

 

Tärkeät päivämäärät -mobiilisovellus

Verohallinnon Tärkeät päivämäärät -sovellus auttaa asiakkaita hoitamaan veroasiansa ajoissa. Mobiilisovellus palvelee erityisesti sellaisia yritys- ja henkilöasiakkaita, joilla on hoidettavanaan useita kymmeniä verotukseen liittyviä asioita vuoden aikana.

Sovellus perustuu kalenterinäkymään, josta käyvät ilmi verotukseen liittyvät tärkeät päivämäärät, esimerkiksi tulevien verojen eräpäivät. Sovellus antaa käyttäjälle myös lyhyitä toimintaohjeita. Käyttäjä luo sovellukseen oman profiilin, jonka perusteella hänelle tärkeät päivämäärät näytetään sovelluksen kalenterissa. Lisäksi käyttäjä saa mobiililaitteen näyttöön muistutuksia tulevista tapahtumista.

Verohallinnon mobiilisovellus toimii yleisimmissä Android- ja Apple iOS -laitteissa (Android 4.1, iPhone 4S, iPad 2 -laitteet sekä uudemmat versiot). Sovellus ei toimi Windows-pohjaisissa laitteissa. Mobiilisovellus ei lähetä käyttäjän tietoja Verohallinnolle, eikä sovelluksen käyttö vaadi tunnistautumista.

Opetuksen tueksi

Tehtävät

Tee palkkatuloa varten verokortti:

Saat 9 kuukaudelta opintorahaa 250 euroa kuukaudessa. Opintorahasta menee automaattisesti veroa 10 %. Lisäksi saat palkkatuloa kesätöistä yhteensä 10 000 euroa. Paljonko palkastasi menee veroa?